Caipirão

           

Caipirao

Caipirão

Een combinatie van twee klassiekers, van twee reuzen uit de drankenwereld.

Je zou kunnen zeggen dat Caipirão het beste van twee werelden is, of beter nog het beste van twee landen. Licor Beirão is geïnspireerd door “Caipirinha”, en uit dit smakelijke liefdesverhaal is Caipirão geboren. Zacht en enigszins zoet, is dit een makkelijke cocktail om te bereiden en nog gemakkelijker om te drinken.

En heel belangrijk, bij een Caipirão moet je de suiker vergeten.

Caipirão is een van de favoriete drankjes van Licor Beirão liefhebbers. Het is bedacht door professor Eduardo Vicente, uit de Horeca School van Coimbra, en werd gepresenteerd op de student festiviteiten in de stad, in 2001. Een combinatie van Portugal en Brazilië kan ook alleen maar tot stand komen in een feestelijke omgeving. Limoen, ijs en Licor Beirão. Maar geen suiker. Het recept is iets wat niemand vergeet, en het is het visitekaartje van de Caipirão.
INGREDIËNTEN

1½ limoen

6 eetlepels of 6 cl. van Licor Beirão

Verpletterd ijs

CAIPIRÃO STAP VOOR STAP

01

Snijd een halve limoen in vieren en leg deze in een (caipirão) glas.

02

Neem de hele limoen, snij door de helft en pureer deze. Toon geen genade voor de limoen en pureer het sap/vruchtvlees zover je kunt. Dit is het geheim van de ongeëvenaarde smaak van de Caipirão’s. Voeg het gepureerde limoensap toe aan het glas.

03

Voeg het gemalen ijs toe aan het glas. Geen schrik hebben om veel ijs toe te voegen. Dit is het ingrediënt dat de cocktail nog intenser en frisser maakt.

04

6 cl Licor Beirão. Dit zijn de belangrijkste 6 cl van dit glas. Giet ze over het ijs in het glas, zodat de Caipirão er mooi uit komt te zien.

05

En uw Caipirão is klaar. Voeg gewoon twee rietjes toe in het glas. De Caipirão kun je dan delen, of gewoon om het plezier voor jezelf te verdubbelen.

Saúde!!!!!