Risotto met Farinheira en champignons

           

RISOTTO DE FARINHEIRA E COGUMELOS

Risotto met Farinheira Worst en Champignons

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 kopjes risotto rijst
1 farinheira
200g vers gesneden champignons
1 ui
+/- 1.5l water
1 bouillon blokje (rund/kip)
1 kopje witte wijn
1 eetlepel boter
parmezaan

Bereidingswijze

Kook water in de pan en voeg het bouillonblokje toe aan het kokend water.

Plaats een andere pan op het vuur, verhit de olijfolie, en voeg dan de gesnipperde ui en champignons toe. Bak dit samen en voeg dan de farinheira worst zonder vel, in kleine stukjes toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bak totdat de worst kleur krijgt en licht uit elkaar valt (niet langer dan 5 minuten op een niet te heet vuur).

Voeg de rijst toe aan de pan met farinheira worst, meng goed en voeg de wijn erbij, tot de wijn verdampt is. Voeg nu geleidelijk het water met bouillon toe (meerdere malen een deel van water toevoegen, voeg nieuw water toe als het vorige verdampt is), totdat de rijst gekookt is.

Zet het vuur uit, en voeg de boter en geraspte Parmezaanse kaas toe.

Serveer met een soepele, rode wijn.