Portugese Kokkels

           

Portugese Kokkels –  Amêijoas à Bulhão Pato

gerecht2

Ingrediënten:
1 kg Kokkels
1 dl olie
2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
1 kleine ui, gesneden
2 eetlepels witte wijn
1 klein bosje gehakte koriander
1 citroen
zout
peper

Bereidingswijze:
1. Laat de schelpdieren gedurende 3 uur in gezouten water weken zodat het zand gespoeld wordt.
Na de 3 uur de kokkels afspoelen met stromend water.

2. Zet een grote pan op het vuur en voeg de olijfolie en de knoflook toe en bak de knoflook en ui.
Voeg vervolgens de koriander en witte wijn toe en breng het aan de kook, voeg de kokkels toe wanneer de wijn aan de kook is.
Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Roer alles goed door.
Dek af en kook op matig vuur tot de kokkels open zijn.
Wanneer de kokkels beginnen te openen, verhoog het vuur een beetje zodat de saus wat inkookt.

3. Plaats de kokkels wanneer ze (vrijwel) allemaal geopend zijn, in een schotel. Gooi de dichte kokkels weg.
Laat de saus nog inkoken voor ongeveer 2 minuten.
Besprenkel de kokkels met de saus.
Breng op smaak met vers citroensap.

Tot slot garneer met partjes citroen.

Serveer met een lekkere Vinho Verde wijn, zoals de Aveleda Vinho Verde