Varkenshaasje met Kastanjes

           

Varkenshaasje met kastanjes

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Ingrediënten
varkenshaas ong. 1 kg
1 kg kastanjes
3 teentjes knoflook
3 dl witte wijn
0,5 dl olijfolie
1 eetlepel paprikapasta
1 bouillonblokje (kip)
1 laurierblad
1 snufje venkelpoeder
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Pel en snipper de knoflook. Plaats de varkenshaasjes in een (oven)schaal, meng en breng op smaak met de knoflook, paprikapoeder, laurier, zout, peper en witte wijn.
Maak een snede in de kastanjes, leg ze in een pan, bedek met water en breng aan de kook met een snufje van venkel en zout tot u de kastanjes van de schil kunt verwijderen. Laat ze uitlekken, laat ze warm en verwijder de schil.
Besprenkel de varkenshaas met olijfolie en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 35 minuten, af en toe bedruipen met bouillon opgelost in 3 dl water. Voeg tenslotte de kastanjes toe en laat het nog eventjes in de oven bakken, ondertussen ook nogmaals bedruipen met de bouillon.
Indien nodig, voeg wat extra water toe. Haal uit de oven en serveer.

Bij dit gerecht gaat het best een volle, krachtige rode wijn uit Portugal, bijvoorbeeld de Plansel Marques Montemor Reserva.